Όροι και Προϋποθέσεις

Το Υφάσματα με το μέτρο ”Αφεντούλα” είναι ηλεκτρονικό κατάστημα προβολής και προώθησης υφασμάτων λιανικής μέσω του Διαδικτύου. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τους κάτωθι όρους και προϋποθέσεις, πρίν εισέλθετε στο ηλεκτρονικό κατάστημα και περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα. Αφού βεβαιωθείτε ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε τους κατωτέρω όρους και προϋποθέσεις μπορείτε να περιηγηθείτε και να ψωνίσετε από το eshop της ιστοσελίδας www.yfasmatametometro.gr.

1. Όροι

Το Υφάσματα με το μέτρο ”Αφεντούλα” έχει το δικαίωμα να τροποποιεί μονομερώς και να ανανεώνει τους κατωτέρω όρους και τις προϋποθέσεις των συναλλαγών που γίνονται μέσα από το ηλεκτρονικό του κατάστημα, ανάλογα με τις ανάγκες του και τα συναλλακτικά ήθη. Αναλαμβάνει την υποχρέωση να ενημερώνει τους επισκέπτες για τυχόν τροποποιήσεις καθώς και για οποιαδήποτε αλλαγή, μέσω από την ιστοσελίδα του ηλεκτρονικού του καταστήματος. Διευκρινίζεται ότι η αλλαγή όρων δεν περιλαμβάνει τις παραγγελίες οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί.

2. Πληροφορίες – Προϊόντα

Το Υφάσματα με το μέτρο ”Αφεντούλα” δεσμεύεται τα εμπορεύματα που παραδίδει στους πελάτες του να ανταποκρίνονται στα χαρακτηριστικά που αναγράφονται στην ιστοσελίδα του www.yfasmatametometro.gr, τόσο όσον αφορά την ύπαρξη των βασικών χαρακτηριστικών, όσο και για την ακρίβεια των πληροφοριών που αφορούν τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Το Υφάσματα με το μέτρο ”Αφεντούλα” δεν δεσμεύεται για τυπογραφικά λάθη που έχουν διαφύγει της προσοχής ή έχουν προκύψει ακούσια. Σε κάθε περίπτωση εάν κάποιος πελάτης προχωρήσει σε παραγγελία προϊόντος με λανθασμένη τιμή ή περιγραφή και διαπιστωθεί πριν την εκτέλεση της θα ενημερωθεί και θα σταλεί μετά από έγκρισή του. Εάν μεσολαβήσει αλλαγή τιμής προς τα πάνω δεσμεύεται να ενημερώνει τους πελάτες που εκκρεμεί η παραγγελία τους και να κάνει αποστολή μετά από την συγκατάθεσή τους.

3. Περιορισμός ευθύνης

Το Υφάσματα με το μέτρο ”Αφεντούλα”  δεν ευθύνενται σε περίπτωση καθυστέρησης παράδοσης της παραγγελίας διότι χρησιμοποιεί ανεξάρτητες μεταφορικές εταιρείες. Ο πελάτης μπορεί να επιλέξει δική του μεταφορική εταιρεία εάν έχει εξοφλήσει την παραγγελία του.

Το Υφάσματα με το μέτρο ”Αφεντούλα”  δεν φέρει ευθύνη για τυχόν τεχνικά προβλήματα που μπορεί να παρουσιασθούν στους χρήστες από κακή χρήση πέραν των προδιαγραφών των προϊόντων.

4. Υποχρεώσεις Χρήστη

Οι επισκέπτες – χρήστες της ιστοσελίδας της www.yfasmatametometro.gr αποδέχονται ότι θα καταχωρούν μόνο το δικό τους email για οποιαδήποτε επικοινωνία, εγγραφή, αγορά, και θα καταχωρούν τα προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας.

5. Αγορά Προϊόντων

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα μπορείτε να βρείτε υφάσματα για ένδυση και διακόσμηση.

Τα προϊόντα του καταστήματος είναι κατανεμημένα σε βασικές κατηγορίες και σε υποκατηγορίες, οι όποιες βρίσκονται αριστερά στην στήλη και στην σελίδα Υφάσματα. Για διευκόλυνση σας μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την αναζήτηση για συγκεκριμένο προϊόν ή κατηγορία προϊόντων.
Στόχος μας είναι να φτάσετε στο τελικό προϊόν με τα λιγότερα clicks. Στην περίπτωση που ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο, χρησιμοποιήστε την «αναζήτηση», που θα σας οδηγήσει κατ” ευθείαν στη συγκεκριμένη επιλογή σας.

Η εταιρία δεν μπορεί να αποκλείσει περιπτώσεις λαθών σε τιμές και δευτερεύοντα χαρακτηριστικά προϊόντων και ότι δεν θα υπάρξουν διακοπές λειτουργίας της ιστοσελίδας ή «ανθρώπινα» λάθη κατά την ενημέρωση της τιμής ενός προϊόντος.
Εάν διαπιστώσετε ότι σε κάποιο προϊόν υπάρχει λάθος στην τιμή ή στα χαρακτηριστικά του, επικοινωνήστε μαζί μας πριν προχωρήστε στην παραγγελία σας.

Μπορείτε να κάνετε απευθείας την παραγγελία σας όλο το 24ωρο ενώ βρίσκεστε μέσα στο σύστημά μας, χρησιμοποιήστε το καλάθι αγορών ακολουθήσετε τις οδηγίες του συστήματος και συμπληρώστε τα πεδία που θα σας ζητηθούν.

Έχετε την δυνατότητα να κάνετε δύο μορφές παραγγελίας:
1. Παραγγελία online μετά από την εγγραφή σας. Το σύστημα θα θυμάται τα στοιχεία σας και δεν χρειασθεί στο μέλλον να τα ξαναγράψετε. Επίσης θα μπορείται να μπαίνετε στο λογαριασμό σας και να βλέπετε την εξέλιξη της παραγγελίας σας και το ιστορικό των παραγγελιών σας.

2. Γρήγορη παραγγελία χωρίς εγγραφή: θα ολοκληρώσετε την παραγγελία σας πιο γρήγορα σε λιγότερα βήματα αλλά δεν θα απομνημονευθούν τα προσωπικά στοιχεία σας για μελλοντική παραγγελία και δεν θα έχετε πρόσβαση στην εξέλιξη της παραγγελίας σας και το ιστορικό των παραγγελιών σας.

Μετά την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας θα λάβετε email το οποίο θα αναφέρει την παραγγελία σας με όλες τις λεπτομέρειες.
Μετά την επεξεργασία της παραγγελίας σας, θα λάβετε δεύτερο email το οποίο θα επιβεβαιώνει την παραγγελία σας.
Σε περίπτωση που στη παραγγελία σας προκύψει κάποια πρόβλημα τότε θα σας αποστείλουμε αντίστοιχο email, ή θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας τηλεφωνικά.

Κατά την εξέλιξη της παραγγελίας σας θα λάβετε μια σειρά αυτοματοποιημένων e-mail, τα οποία θα αναφέρουν τη πρόοδο της παραγγελίας. Αυτά τα μηνύματα αφορούν τα εξής βήματα :

Προωθήθηκε στο κατάστημα: Όταν η παραγγελία σας προωθηθεί στην αποθήκη για προετοιμασία αποστολής.
Αποστολή παραγγελίας: Όταν η παραγγελία σας αποσταλεί και θα σας ενημερώνει και για τον τρόπο αποστολής.

Η παραγγελία σας ακυρώθηκε: Όταν η παραγγελία σας ακυρωθεί για κάποιο λόγο.

Σε περίπτωση που στη παραγγελία σας προκύψει κάποια εκκρεμότητα τότε θα σας αποσταλεί αντίστοιχο e-mail. Εναλλακτικά θα επικοινωνήσουμε μαζί σας στα τηλέφωνα που μας έχετε δώσει κατά την εγγραφή ή την καταχώρηση της παραγγελίας στο site μας.

6. Υπαναχώρηση / Επιστροφή – Αντικατάσταση Προϊόντων – επισκευή

Ο πελάτης έχει το δικαίωμα να επιστρέψει τα προϊόντα που παρέλαβε ή να ζητήσει την αντικατάστασή τους εάν:

Α) Με αποδεδειγμένη υπαιτιότητα της εταιρίας μας, σας παραδόθηκαν προϊόντα διαφορετικά από αυτά που παραγγείλατε ή ελαττωματικά.

Β) Εάν το προϊόν είναι ελαττωματικό από την αρχή ή προκύπτει ελαττωματικότητα στο χρονικό διάστημα της εγγύησης.

Ο πελάτης έχει το δικαίωμα να επιστρέψει τα προϊόντα που αγόρασε ή να ζητήσει την επιστροφή της αξίας τους, εντός 15 ημερών από την αγορά τους, σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ.10 του ν.2251/1994, τα προϊόντα να συνοδεύονται από όλα τα απαραίτητα έγγραφα, που να αποδεικνύουν την συναλλαγή (π.χ. ΔΑΤ, Απ. Λιανικής κ.ο.κ) και με την προϋπόθεση ότι τα προς επιστροφή προϊόντα να μην έχουν χρησιμοποιηθεί και να είναι στην αρχική τους συσκευασία.

Ο πελάτης έχει το δικαίωμα να επιστρέψει τα προϊόντα που αγόρασε ή να ζητήσει την αλλαγή τους με άλλο προϊόν ή προϊόντα μέχρι του ύψους της αξίας που κατέβαλλε, ή με πρόσθετο τίμημα αν προκύψει διαφορά εντός 30 ημερών από την αγορά τους, με την προϋπόθεση ότι τα προς επιστροφή προϊόντα να μην έχουν χρησιμοποιηθεί και να είναι στην αρχική τους συσκευασία.

Τα προς αντικατάσταση προϊόντα θα πρέπει να συνοδεύονται με την απόδειξη αγοράς, να μην έχουν χρησιμοποιηθεί και να είναι στην αρχική τους συσκευασία.

Πριν από κάθε επιστροφή θα πρέπει να έχει προηγηθεί συνεννόηση μαζί μας.

7. Ακύρωση Παραγγελίας

Ακύρωση της παραγγελίας μπορείτε να κάνετε σε οποιαδήποτε φάση εξέλιξης της ηλεκτρονικής παραγγελίας σας, κάνοντας πίσω «back» επιλέγοντας το καλάθι και πατώντας «αφαίρεση όλων». Εάν έχει ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική σας παραγγελία και δεν σας έχει αποσταλεί μπορείτε να ακυρώσετε στέλνοντάς ένα email στο yfasmata.afentoula@gmail.com ή καλώντας στο τηλέφωνο: 2421020094.
Εάν έχετε παραλάβει το εμπόρευμα και αλλάξατε γνώμη επικοινωνήστε μαζί μας στο ανωτέρω email ή τηλεφωνικά και συνεργάτης θα σας υποδείξει την διαδικασία.

8. Τρόποι Πληρωμής

Πληρωμή με την παραλαβή της παραγγελίας στο χώρο σας (αντικαταβολή):

Πληρώστε τον υπάλληλο της μεταφορικής εταιρείας, με την παράδοση της παραγγελίας σας στο χώρο σας ή επισκεπτόμενοι τα γραφεία της μεταφορικής εταιρείας. Η μέθοδος πληρωμής με αντικαταβολή ισχύει για όλες τις περιοχές της Ελλάδος

Σύμφωνα με τις ισχύουσες φορολογικές διατάξεις τα παραστατικά αξίας 1.500 ευρώ και πάνω που εκδίδονται προς ιδιώτες (αποδείξεις λιανικής πώλησης) και πάνω από 500 ευρώ σε εταιρείες θα πρέπει να εξοφλούνται μόνο με τους παρακάτω τρόπους:

• Κατάθεση/έμβασμα σε τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας

• Χρέωση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας

9. Παραγγελία – Παράδοση Προϊόντων- Έξοδα Αποστολής

Ολοκλήρωση παραγγελίας:

Όταν ολοκληρώσετε την παραγγελία σας ηλεκτρονικά σας εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα (παράδειγμα): «Η ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΕΠΙΤΥΧΩΣ» , παράλληλα θα λάβετε στο email σας αντίγραφο της παραγγελίας σας.

Ημερομηνίες και ώρες παράδοσης:

Οι ημέρες παράδοσης είναι από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 9.00 πμ μέχρι 17.00 μμ και το Σάββατο κατόπιν συμφωνίας. Για μικρές πόλεις ισχύουν οι ώρες παράδοσης της εκάστοτε Μεταφορικής Εταιρείας.

Παραλαβή προϊόντων:

Κάντε την παραγγελία σας μέχρι τις 14:00 Δευτέρα με Παρασκευή και συνήθως σας αποστέλλεται άμεσα. Σε μικρότερες πόλεις – απομακρυσμένα νησιά μπορεί να χρειασθούν 2-3 ημέρες.
Οι ανωτέρω προθεσμίες μπορεί να μην τηρηθούν από την μεταφορική εταιρεία σε περιόδους ακραίων καιρικών φαινομένων, απεργιών και σε κάθε περίπτωση ανωτέρας βίας, που δύναται να επηρεάσει τους χρόνους μεταφοράς και δεν ευθυνόμαστε εμείς.

10. Καθυστέρηση παραγγελίας

Η παραγγελία σας δύναται να καθυστερήσει για τους εξής λόγους:

Να μην υπάρχει άμεση διαθεσιμότητα κάποιου προϊόντος και να αναμένεται η παραλαβή του, σε αυτή την περίπτωση συνεργάτης μας θα σας ενημερώσει για τον χρόνο καθυστέρησης και θα συμφωνήσει μαζί σας για τον τρόπο διαχείρισης της παραγγελίας σας.

Εάν ένα προϊόν έχει σταματήσει η διάθεσή του και από παράληψη μας δεν έχει αποσυρθεί από την ιστοσελίδα μας, συνεργάτης μας θα επικοινωνήσει μαζί σας και θα σας προτείνει εναλλακτικές λύσεις και θα συμφωνήσει μαζί σας για τον τρόπο διαχείρισης της παραγγελίας σας.

Σε περιόδους ακραίων καιρικών φαινομένων ή απεργιών καθώς και σε κάθε περίπτωση ανωτέρας βίας, που δύναται να επηρεάσει την μεταφορά και παράδοση της παραγγελιάς σας.

Σε περίπτωση που προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας (τηλεφωνικά ή με email) για κάποια διευκρίνηση σχετικά με την παραγγελία σας και δεν καταστεί εφικτή η επικοινωνία μας.

11. Ενημερωτικά e-mail (newsletters)

  1. Το Υφάσματα με το μέτρο ”Αφεντούλα” ανά τακτά χρονικά διαστήματα στέλνει ενημερωτικά email στα εγγεγραμμένα μέλη.
  2. Τα newsletter μπορεί να καταλήξουν στο spam folder, οπότε παρακαλούμε να ελέγχετε τακτικά ότι δεν αποθηκεύονται εκεί
  3. Βάλετε τη διεύθυνση αποστολής του yfasmata.afentoula@gmail.gr στη safelist σας
  4. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να μην λαμβάνετε πλέον ενημερωτικά newletter ενημερώστε μας χρησιμοποιώντας τη φόρμα επικοινωνίας που υπάρχει στο site.

Προσωπικά δεδομένα

Εάν κάνετε ηλεκτρονική παραγγελία από τo  Υφάσματα με το μέτρο ”Αφεντούλα”θα σας ζητηθεί να δηλώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία που σας αφορούν (όνομα, επίθετο επάγγελμα, ηλεκτρονική διεύθυνση, διεύθυνση αποστολής προϊόντων κλπ.) για να σας στέλνουμε τις παραγγελίες σας.
Σας ενημερώνουμε ότι τα προσωπικά σας στοιχεία που θα καταχωρίσετε στο site www.yfasmatametometro.gr, είναι εμπιστευτικά, απόρρητα και χρησιμοποιούνται μόνο για την εξυπηρέτηση σας σχετικά με τις συναλλαγές σας με το κατάστημα και την επικοινωνία μαζί σας και δεν κοινοποιούνται σε τρίτους. Μπορείτε οποτεδήποτε να ενημερώσετε ή να επεξεργαστείτε τα στοιχεία σας.

Οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε ενημέρωση ή να διαγραφείτε κάνοντας χρήση του μυστικού κωδικού πρόσβασής σας ή να το ζητήσετε συμπληρώνοντας την σχετική φόρμα επικοινωνίας στην ιστοσελίδα www.yfasmatametometro.gr να το κάνουμε εμείς.

Ασφάλεια Συναλλαγών

Η Εταιρεία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα εφαρμόζοντας τα πιο προηγμένα συστήματα ασφαλείας των Προσωπικών σας Δεδομένων καθώς και των ηλεκτρονικών σας συναλλαγών σας, με στόχο την εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής ασφάλεια σας. Όλες οι πληροφορίες, οι οποίες οι οποίες έχουν σχέση με τα προσωπικά σας στοιχεία και τις συναλλαγές σας, είναι ασφαλείς και απόρρητες. Η ασφάλεια του Ηλεκτρονικού καταστήματος επιτυγχάνεται με τις κατωτέρω διαδικασίες:

Αναγνώριση Πελάτη

Οι κωδικοί που χρησιμοποιούνται για την αναγνώρισή σας είναι δύο: ο Κωδικός Εισόδου (e-mail ή username) και ο Προσωπικός Μυστικός Κωδικός Ασφαλείας (password), οι οποίοι κάθε φορά που τους καταχωρείτε δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης αποκλειστικά σε εσάς με απόλυτη ασφάλεια στα προσωπικά σας στοιχεία.

Μπορείτε να αλλάξετε τον Προσωπικό Μυστικό Κωδικό Ασφαλείας (password) και τη διεύθυνση ηλεκτρονικής σας αλληλογραφίας (e-mail) όποτε θελήσετε. Ο μόνος που έχει πρόσβαση στα στοιχεία σας είστε εσείς μέσω των ανωτέρω κωδικών και είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για την διατήρηση της μυστικότητας και απόκρυψης του από τρίτα πρόσωπα. Σε περίπτωση υποκλοπής πρέπει να προβείτε στην άμεση ειδοποίηση μας, αλλιώς η Εταιρεία δεν ευθύνεται για την χρήση του μυστικού κωδικού από μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.

Ελεγχόμενη Πρόσβαση (firewall)

Η πρόσβαση στο server της Εταιρείας προστατεύεται από firewall, το οποίο επιτρέπει τη χρήση συγκεκριμένων υπηρεσιών από τους πελάτες- χρήστες μη επιτρέποντας την πρόσβαση σε συστήματα και βάσεις δεδομένων με απόρρητα στοιχεία και πληροφορίες της εταιρείας.

Απόρρητο Συναλλαγών

Η Εταιρεία έχει σαν βασική αρχή και υποχρέωση την τήρηση του απορρήτου συναλλαγών. Όλες οι πληροφορίες που διαβιβάζονται από τον χρήστη – μέλος του ww.yfasmatametometro.gr είναι εμπιστευτικές και η Εταιρεία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να γίνεται χρήση τους μόνο στο μέτρο που αυτό κρίνεται αναγκαίο στο πλαίσιο των παρεχόμενων υπηρεσιών από εξουσιοδοτημένους συνεργάτες της.